Biologisch- dynamische boerderij Sonnevanck

Open het hele jaar op donderdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur.
Verkoop van verse eieren, rund- en lamsvlees van eigen bedrijf.

Fam. Waal
Volgerweg 41
1462 HR Middenbeemster
telefoon 0299 - 421405

Terug naar de kaart
Terug naar de adressenlijst
Terug naar pagina 1
naar pagina 3
landschap achter boerderij sonnevanck
Op "Sonnevanck" is altijd al veel aandacht voor het land en de dieren geweest. De dieren lopen in de zomer in de wei. In de winter worden de koeien in een ruime potstal gehuisvest waar ze vrij kunnen liggen in een dik pak stro. De weilanden zijn klaver- en kruidenrijk en zodoende krijgen de dieren gevarieerd te eten.
Al het voer wordt op de boerderij op een biologische wijze verbouwd: geen gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, het vertaalt zich ook in de gezondheid van de dieren en de kwaliteit en de smaak van de melk, de eieren en het vlees.

De melk van de 20 melkkoeien wordt geleverd aan de melkfabriek "Zuiver Zuivel" in Limmen die het verwerkt tot biologische zuivelproducten. Het vlees van de vleeskoeien en schapen en de eieren verkopen we sinds enkele jaren in de boerderijwinkel. U kunt zodoende biologische kwaliteitsproducten voor een redelijke prijs kopen. Daarnaast is het persoonlijke contact tussen klant en boer ook gewoon leuk en kunt u op deze manier zien waar de producten vandaan komen.
Het is mogelijk de boerderij tijdens een bezoek beter te leren kennen, door bijvoorbeeld een rondje te maken door de stallen en envetueel bij het melken te kijken.

De dieren worden pas geslacht wanneer ze volwassen zijn. Het rund- en lamsvlees wordt ingevroren per pond of kleiner verkocht.


zuiver zuivel productschapenwolbroodverkoop rund- en lamsvleeslimousine koe