alstroemeria in de knop Alstroemeriakwekerij Knol-Jong

Is gespecialiseerd in het kweken van alstroemeria's het hele jaar rond.
Open alle dagen van de week.

fam. Knol-Jong
Nekkerweg 64
1461 LE Zuidoostbeemster
tel. 0299-431676
fax 0299 438783

Terug naar de kaart
Terug naar de adressenlijst

knop alstroemeria rose alstroemeria witte alstroemeria gele alstroemeria suitmeeldraad

Alstroemeria kwekerij Knol-Jong is gespecialiseerd in het jaar rond telen van alstroemeria's. Op dit 4,5 ha grote bedrijf staat 20.000 vierkante meter kas.
Er zijn in totaal 20 medewerkers waarvan 6 fulltime 4 parttime en 10 scholieren. Siem Knol begon dit bedrijf in 1985 samen met zijn broer. Sinds 1993 is hij samen met zijn vrouw Toos verder gegaan en is zijn broer een ander bedrijf begonnen.

Het bedrijf is een voorbeeld van de moderne glasteelt in Nederland. Zo kun je de kwekerij ook een kleine energie leverancier noemen omdat het bedrijf een warmte kracht koppeling installatie heeft. Dat is een motor die energie opwekt en direct aan het stroomnet levert, die motor levert behalve energie ook warmte en die warmte wordt weer gebruikt om de kassen mee te verwarmen op deze manier word een effectiviteit van 95% gehaald.
Omdat de kas vooral s'nachts behoefte heeft aan warmte en de vraag naar elektriciteit vooral overdag, is er een warm waterbuffer aanwezig zodat de machine overdag kan draaien en s'nachts de warmte kan worden benut. Een van de oudere kassen is net vervangen voor een nieuwe kas de licht opbrengst in een nieuwe kas kan oplopen tot 20% in verhouding tot de oude kas.

warmteinstallatieOm het hele jaar een goede kwaliteit te kunnen leveren word er in de donkere tijd verlicht zodat er een goede stevige bloem ontstaat. Ook is het belangrijk om de worteltemperatuur op 14 a 15 graden Celsius te houden om dit te bereiken worden op de grond slangen gelegd waar constant water doorheen word gepompt dit water word uit een bron uit de grond omhoog gepompt om na gebruik in een andere bron weer in de grond te worden terug gepompt. Om van zuiver water verzekert te zijn word al het regenwater opgevangen in een waterbassin met een totale inhoud van 7000 kub.

Al deze factoren maken van deze alstroemeria's een top product waar u lang plezier van zult hebben. Een Alstroemeria staat in de kas gemiddeld 4 a 5 jaar, in die tijd levert hij gemiddeld tussen de 1200 a 1500 takken. Op deze kwekerij worden 6 soorten geteeld. Rood, roze, zalm, geel, wit en roze wit. Het is absoluut een aanrader om eens een bos mee te nemen. Schuin afsnijden koud water met voeding erbij en u zult zeker 10 dagen kunnen genieten van een top product van Alstroemeria kwekerij Knol-Jong.